Gebruik afbeeldingen

Tips gebruik afbeeldingen

Tips met betrekking tot gebruik afbeeldingen op websites en webshops.

  • Juiste afbeelding! Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Een afbeelding kan dus veel toevoegen aan uw website. Het zoeken(en vinden) van de juiste afbeelding is erg belangrijk.

  • Juiste afmetingen! De gevonden afbeelding zal zelden precies op het formaat zijn waarop u deze wilt gebruiken. Hoe groter de afbeelding hoe langer het duurt voordat deze verschijnt. Bezoekers hebben een hekel aan trage websites. Het is daarom belangrijk dat de afbeelding precies naar de juiste afmetingen wordt verkleind. U kunt afbeeldingen eenvoudig naar de juiste afmetingen omzetten met het programma Irfanview.

  • Juiste bestandsformaat! Er bestaan veel verschillende bestandstypen. Op websites worden vaak de typen JPG, PNG en GIF gebruikt. Ieder type heeft z'n eigen voor- en nadelen. JPG is geschikt voor algemene foto's. PNG is vooral geschikt wanneer de afbeelding een transparante achtergrondkleur heeft. GIF is zeer geschikt bij bewegende animaties.

  • Juiste naam! Bij het werken met afbeeldingen werkt het veel gemakkelijker als afbeeldingen een logische naam hebben. Digitalecamera's geven een afbeelding vaak een nietszeggende naam als DCS010212. Veel handiger is een beschrijvende naam als: Afbeelding-promotie-team.

  • Juiste Alt-tag! Omdat zoekmachines geen afbeeldingen kunnen lezen is het slim om deze van een zogenaamde Alt-Tag te voorzien, zodat zoekmachines toch kunnen "weten" wat er op de afbeelding staat.

  • Let op copyrights! Via internet zijn er veel afbeeldingen te vinden en te kopiëren. Veel van deze afbeeldingen zijn auteurrechtelijk beschermd en hebben copyrights. U kunt afbeeldingen niet zomaar, zonder toestemming van de eigenaar gebruiken. Doet u dat toch dan loopt u de kans op een boete. Deze boetes kunnen fors oplopen!Powered by webXpress